Maślany crunch z miodem, świeżym imbirem i orzechami nerkowca.
Przykładowy zestaw 3
ZUPA
Kremowa zupa pomidorowa na wywarze ze świeżych ziół: lubczyka, macierzanki, oregano i pokrzywy. Z ryżem jaśminowym.
DRUGIE DANIE
Tagliatelle z mąki pełnoziarnistej z sosem serowym (brie, blue, camembert, parmezan, suszone pomidory) z prażonymi pestkami dyni i rukolą.
DODATKI
Carpaccio z buraka z oliwą extra virgin, fetą, słonecznikiem i młodym szpinakiem. Sałata lodowa z awokado, cukinią, ogórkiem i czarnym sezamem. Z sosem czosnkowym na bazie octu z białego wina.
KOMPOT
Jabłko, gruszka, owoce czarnego bzu, suszona morela i żurawina, z nutką cynamonu.
LEMONIADA
Dyrop z nagietka, cytryna, miód.
DESER
Ciasto z buraka na ekologicznej mące z samopszy, z dodatkiem orzechów włoskich i laskowych, nasion chia, ziaren sezamu, słonecznika i złotego lnu. Polane ciepłą czekoladą.